Daniel Mandache

fotograf

Bucuresti

+40 729 238 966

Pasiunea mea pentru fotografie a inceput cu multi ani in urma. Inca din perioada copilariei, ma fascinau fotografiile facute de tatal meu, care pe atunci folosea un aparat rusesc Smena. Dupa anii 2000 am inceput sa studiez arta fotografica cu un aparat analogic Canon EOS 300x, unul versatil pentru acea vreme.

Sunt, in special, pasionat de peisagistica, fotojurnalism si fotografia de eveniment. Peisagistica imi da posibilitatea sa descopar creatia Divina, ma incarca de emotii pe care incerc sa le transmit privitorilor. Fotojurnalimul imi place pentru ca percepe viata in mod natural.

Cred ca sunt inspirat de simplitate. In majoritatea cadrelor mele incerc sa evidentiez simplitatea.

Prefer fotografia pe film pentru ca imi da posibilitatea sa fiu mai aproape de arta prin: granulatie, calitatea imaginii, paleta larga de culori si nuante de griuri. Aceasta ma face sa fiu mult mai atent cu fiecare declansare pe care o fac.
Consider ca fotografia analogica ofera o nuanta poetica fotografiilor. Avand in vedere ca majoritatea fotografiilor pe care le fac sunt realizate pe pelicula, nu am nevoie de postprocesare, in schimb, la cele in format digital folosesc prelucrari minimaliste astfel incat sa nu denaturez originalul.

Arta nu doreste reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasa a unui lucru. (Immanuel Kant)